Veteriner Fakültesi 2020-2021 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Coşku İçerisinde Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi, 2021 Yılı Mezuniyet Töreni 8 Eylül 2021 tarihinde Büyükçekmece Yerleşkesi’nde salgın tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol İnce ve Prof. Dr. Mehmet Bilgin, İÜC Genel Sekreteri Prof. Dr. Erdoğan Köse, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hasret Yardibi, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güven Kaşıkçı, Hasan Âli Yücel Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Başkurt, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pınar Atukeren, Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Serhat Alkan ve Prof. Dr. Tolga Kahraman’ın yanı sıra fakülte öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci yakını katıldı.

“Nitelikli veteriner hekimler olarak yetişmemizi sağlayan hocalarımıza teşekkür ederim”

Törende konuşma yapan Veteriner Fakültesi 86. Dönem Birincisi Elif Melisa Pelit, küçük yaşlardan beri veteriner hekim olmak istediğini ve sonunda bu hayalinin gerçekleştiğini belirterek, “Verdiğim emek sayesinde ulaştığım başarıyla bu konuşmayı yapıyor olmak beni onurlandırıyor. Koşullar ne olursa olsun bilgilerini, tecrübelerini bizlerle paylaşan, nitelikli veteriner hekimler olarak yetişmemiz için çabalayan, mesleğimizin gelişmesine ve ilerlemesine çok önemli katkılar sunan saygıdeğer hocalarımıza teşekkür ederim” dedi.

Öğrenci temsilcisi Mehmet Murat Kılıç da yaptığı konuşmada, bundan sonra yollarına yükseköğretimde marka olan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi mezunu olmanın haklı gururuyla devam edeceklerini söyledi.

Mezunların ardından kürsüye çıkan İstanbul Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan da yaptığı konuşmada İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi gibi önemli bir yükseköğretim kurumundan mezun olmalarının genç veteriner hekimlere kariyerleri boyunca mesleki anlamda çok önemli avantajlar sağlayacağını belirterek, yeni meslektaşlarına başarılar diledi.

“Bayrağı çok daha ileriye taşıyacağınızdan eminim”

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güven Kaşıkçı da konuşmasında yeni mezunlara hayatlarının bundan sonraki sürecinde başarılar dileyerek genç veteriner hekimlerin kendilerinden devraldığı bayrağı çok daha ileriye taşıyacaklarından emin olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Sevgili mezunlarımız, her zaman söylediğim gibi siz iki diplomalısınız. Birinci diplomanız veteriner hekim diploması, ikincisi ise bu diplomayı İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’dan almış olmanızdır. Bu ifademi mesleğinizi icra ettiğiniz yerlerde daha iyi fark edeceksiniz.”

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi: Türkiye’nin ilk sivil veteriner okulu

Törende konuşan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın ise Veteriner Fakültesinin Türkiye’nin ilk sivil veteriner fakültesi olduğunu ve İstiklal Marşımızın yazarı milli şair Mehmed Akif Ersoy’un İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesinin ilk mezunları arasında yer aldığını belirterek genç mezunlara şunları söyledi: “Köklü ve güzide geçmişiyle Türkiye’nin ilk sivil veteriner okulu olan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi’nden mezun oluyorsunuz. Başarınızı mezuniyetle neticelendirerek attığınız bu ilk adım, hem bizleri hem ailelerinizi gururlandırmaktadır. Öğrenci olarak girdiğiniz fakülte kapısından, bugün birer ‘Cerrahpaşalı veteriner hekim’ olarak ayrılıyorsunuz. Bu nedenle siz değerli genç veteriner hekimlerimizi kutluyor; başarınızda daima yanınızda olan ailelerinizi, arkadaşlarınızı, sevdiklerinizi ve çok değerli hocalarımızı ayrıca tebrik ediyorum.”

“Veteriner hekimlerimiz aşı çalışmalarında önemli görevler üstlendiler”

Veteriner hekimliğin sadece bir meslek değil; vicdan, merhamet, sevgi gibi en insani özellikleri içinde barındıran hekimliğin de ötesinde bir yaşam tarzı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Aydın, “Salgın döneminde veteriner hekimlerimizin önemini daha iyi anladık. Veteriner hekimlerimiz; bu süreçte halk sağlığı, hayvan sağlığı ve refahı, çevre sağlığı, gıda güvenliği gibi konularda çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiler. En önemlisi de koronavirüs aşı çalışmalarında önemli görevler üstlendiler. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi olarak bizim de bu süreçte aşı çalışmalarına katkılar sağladığımızı ifade etmek isterim” dedi. Prof. Dr. Aydın, bundan sonraki meslek hayatlarında mezunlara başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Öğrenciler, aileleri ve hocalarıyla mezuniyet sevincini paylaştı

Konuşmalardan sonra, dereceye giren öğrencilere Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol İnce ve Prof. Dr. Mehmet Bilgin; 86. Dönem mezunlarına öğretim üyeleri tarafından başarı belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. Başarı belgelerini alan mezunlar, tören sonunda Veteriner Hekimlik Yemini etti. O esnada öğrenciler, veliler ve öğretim üyeleri duygusal anlar yaşadı. Keplerin havaya fırlatılması ile beş yıllık öğrenimleri sona eren mezunlar; aileleri ve hocaları ile bu tarihi günün gururunu ve sevincini paylaştı.

Veteriner Fakültemiz 86. Dönem mezunu veteriner hekimlerimize bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz.

Leave A Comment