Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi (HAYEF), 2021 Yılı Mezuniyet Töreni 15 Eylül 2021 tarihinde Büyükçekmece Yerleşkesi’nde salgın tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol İnce ve Prof. Dr. Mehmet Bilgin, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, İÜC Genel Sekreteri Prof. Dr. Erdoğan Köse, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hasret Yardibi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hülya Aşkın Balcı, Hasan Âli Yücel Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Başkurt, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Elife Kılıç ve Doç. Dr. Kerim Karabacak’ın yanı sıra fakülte öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci yakını katıldı.

Törende konuşma yapan Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi 2020-2021 dönem birincisi Buse Cemre Sayın, pandemi sürecinde eğitimin en az aksaklıkla tamamlanması için imkân sağlayan Üniversite yönetimine ve öğretim üyelerine teşekkür ederek şöyle konuştu: “Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi ailesinin bir ferdi olarak mezun olmak bizler için büyük bir gurur. Kutsal mesleğimizi icra ederken cehaletin karanlığını ilimle aydınlatacak, yüreklerine dokunacağımız çocuklarımıza ve gençlerimize çok yönlü bir rehber olacak, her zaman adaleti ve doğruyu izleyeceğiz.”

“Ülkemizin her yanındaki öğrencilerimize ulaşacağız”

Fakülte öğrenci temsilcisi Serra Buse Baran da, tüm zorluklara göğüs germelerini sağlayan ve her zaman destek olan fakülte öğretim üyelerine teşekkür ederek “Her derste bizi, gülen yüzleriyle ‘siz gayret edin, her şeyin üstesinden geleceksiniz’ diyerek motive ettiler, güç verdiler. Biz de gayret göstererek sorumluluklarımızı yerine getirerek zorlu geçen bir süreci başarıyla tamamladık. Şimdi ülkemizin her yanına uzanıp öğrencilerimize ulaşacağız” dedi.

Mezunların ardından kürsüye çıkan Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Başkurt konuşmasında mezunlara başarılar diledi ve genç öğretmenlere şöyle seslendi: “Bugün her biriniz artık kendiniz ve ailelerinizin yanı sıra, ülkenize ve dünyaya karşı sorumlu birer genç öğretmensiniz. Bundan sonra başarıdan başarıya koşarak hem üniversitemizin hem de fakültemizin adını yüceltecek ve bizleri onurlandıracaksınız. Mesleğinizin birer neferi olarak sizleri kutluyorum.”

“Manzaramız sizlersiniz”

Fakülte ile ilgili bilgiler de veren Prof. Dr. Başkurt, “Fakültemizde 7 bölüm ve 12 öğretmenlik programı bulunmaktadır. Her program kendine özel müfredat ve çalışma alanıyla ayrı bir diploma vermektedir.  3600’ü aşkın öğrenci eğitim görmektedir. Her yıl yaklaşık 650-700 civarında mezun vermekteyiz. 55’i doçent ve profesör olmak üzere 150 akademisyen görev yapmaktadır. Fakültemizin lokasyon olarak manzarası çok güzel. Ancak gerçek manzara şu anda karşımdaki manzaradır. Yani sizler; akademisyenlerimiz, çok sevgili öğrencilerimiz ve onların aileleridir” şeklinde konuştu.

“Üzerinize büyük görevler düştüğünü biliniz”

Törende konuşan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol İnce, genç öğretmenlerin bundan sonraki yaşamlarında İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa markasının gücünü her zaman hissedeceklerini; ulusal ve uluslararası düzeyde eğitimdeki gelişmelere yön veren öncü bir fakülteden mezun olmanın artılarını göreceklerini vurgulayarak genç öğretmenlere şunları söyledi: “Bugün yalnızca mezun olmayı kutlamıyorsunuz. Aynı zamanda yeni bir insana dönüşmeyi, yeni bir yola çıkmayı da kutluyorsunuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Eğitim, aydınlığa açılan en geniş penceredir. Geleceğin güvencesi, sağlam temellere dayalı bir eğitime; eğitim ise öğretmene dayalıdır.’ Bu nedenle, üzerinize büyük görevler düştüğünü biliniz. İlim ve irfan sahibi bireyler olarak geleceği şekillendirecek, toplumumuzun birçok açıdan aydınlanmasının yolunu açacak olan sizlersiniz.”

Ardından konuşan Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, “Kapkaranlık gecede kapkara bir kayanın üzerindeki simsiyah karıncayı fark etme sezgisiyle yetiştirilmiş genç meslektaşlarıma başarılar diliyorum. Bugün burada olmak, genç öğretmenlerimizin gözlerindeki sevinci görüp o enerjiyi hissetmekten dolayı çok mutluyum. Değerli hocalarımızın eğitimdeki gelişmeleri, yenilikleri genç meslektaşlarımızın üzerinden biz Milli Eğitim camiasına aktarmalarından ötürü de ayrıca mutluyuz” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra, dereceye giren öğrencilere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol İnce ve ve Prof. Dr. Mehmet Bilgin, HAYEF Dekanı Prof. Dr. İrfan Başkurt ile İÜC Genel Sekreteri Prof. Dr. Erdoğan Köse başarı belgeleriyle hediyeler takdim etti. Başarı belgelerini alan mezunlar, tören sonunda Öğretmenlik Yemini etti. O esnada öğrenciler, veliler ve öğretim üyeleri duygusal anlar yaşadı. Keplerin havaya fırlatılması ile öğrenimleri sona eren mezunlar, aileleri ve hocaları ile bu tarihi günün gururunu ve sevincini paylaştı. Tören sonunda Prof. Dr. Başkurt’un yazdığı HAYEF türküsünün de söylendiği müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi 2019-2020 ve 2020-2021 Dönemi mezunu öğretmenlerimize bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz.